Kyon

Twaalf rijken die al honderden jaren vreedzaam samen leefden, onwetend van naderend onheil
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Xyla
Level 2
Xyla

Aantal berichten : 191
Registratiedatum : 22-06-14

BerichtOnderwerp: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   ma jun 30, 2014 8:24 am

Vroeger trainde hier de paleiswacht van het rijk van de Leeuw, maar nadat er een mooier centrum gebouwd werd vlak bij het paleis, kwam deze in onbruik. Toch is het veld in relatief goede staat. Het veld ligt midden in de bossen, maar is zelf van gras. Her en der staan trainingsatributen, denk aan stropoppen, schietschijven en een soort bokspalen.

Regels: houd het een soort van heel.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Damien
Level 1
Damien

Aantal berichten : 24
Registratiedatum : 29-06-14
Leeftijd : 22

BerichtOnderwerp: Re: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   ma jun 30, 2014 8:43 am

Damien haalde zijn zwaard tevoorschijn. Het trainingsveld was al jaren niet meer in gebruik, maar daarom was het juist een goede plek om te oefenen. Er was bijna nooit iemand waardoor hij altijd in rust kon oefenen. Hij snoof de lucht op en haalde zijn andere zwaard ook tevoorschijn. De linten aan het einde van de handvatten waaide terwijl hij ze verschillende kanten op zwaaiden. Hij zette een stap naar een van de stro poppen en begon er hevig op te slaan.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shae
Level 1
Shae

Aantal berichten : 45
Registratiedatum : 27-06-14
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   ma jun 30, 2014 9:03 am

Uitgerust met haar vertrouwde boog en pijlenkoker op haar rug gehangen, en aan haar riem de wat minder vertrouwde werpmessen liep Shae het veld op. Auri's schaduw gleed over haar heen voor de griffioen het bos in verdween, wel dichtbij genoeg blijvend om Shae te kunnen bereiken, mocht die haar nodig hebben. Goed dan, let's start... Eerst even schieten - een beetje vertrouwen in zichzelf kweken voor ze zou beginnen aan het verbeteren van haar meswerp-vaardigheden. Ze liep naar de schietschijven toe, en bereidde zich voor op haar eerste schot. Het voelde goed om de boog in handen te nemen en een pijl op te leggen. Nu ze geconcentreerd raakte viel de rest van het veld weg - haar blik was gefocust op het kleine, middelste rondje terwijl ze de pees naar achteren trok en na een paar seconden losliet. De punt boorde zich net buiten het middelste rondje en gefrustreerd dat het niet de eerste keer lukte trok Shae nog een pijl uit de pijlenkoker op haar rug.

(hey hey, dit was eigenlijk een meet voor Shae en Xyla ^^)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Xyla
Level 2
Xyla

Aantal berichten : 191
Registratiedatum : 22-06-14

BerichtOnderwerp: Re: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   ma jun 30, 2014 9:15 am

Hey Rosa, als je ook met een van ons of beide wilt meeten, moet je even op het meettopic reageren ^^
-
Dit was de plek waar Xyla kwam om haar vechtkunsten te perfectioneren. Natuurlijk had ze volledig beschikking over het trainingscentrum van de paleiswacht, maar Xyla hield ervan om in alle rust te werken. Behalve de rust was de sentimentele waarde van deze plek ook een reden om hier regelmatig naar terug te keren. Toen Xyla een jaar of 10 was nam haar vader haar voor het eerst naar deze plek toe om de kneepjes van zijn vak te leren, uiteindelijk kwamen ze hier meerdere keren per maand, tot de dood uiteindelijk haar vader bij haar weg had gehaald. Xyla had de maandelijkse bezoekjes niet laten zitten en trainde hier nog altijd om haar vaardigheden te verbeteren. Deze keer was het verlaten veld niet zo verlaten als anders, vanuit de lucht zag Xyla dat iemand anders ook deze plek had ontdekt. Op haar hoede zette haar draak de landing in, terwijl Xyla haar wapens gereed hield voor het geval de onbekende een gevaar vormde.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shae
Level 1
Shae

Aantal berichten : 45
Registratiedatum : 27-06-14
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   ma jun 30, 2014 9:31 am

De tweede pijl kwam al dichterbij, maar dichterbij was niet goed genoeg. Terwijl Shae de derde pijl pakte en wilde opleggen werd haar concentratie toch doorbroken toen ze Auri's stem in haar hoofd hoorde klinken, met de boodschap dat ze niet meer alleen waren. Auri zette onmiddellijk de terugtocht in. Kan je zien wat het is? vroeg Shae terwijl ze de pees ontspande en de boog naar beneden richtte en omhoog keek. Door de pijl naar beneden gericht te houden hoopte ze duidelijk te maken dat ze geen bedreiging vormde voor wie er kwam, maar tegelijkertijd wist ze dat ze voorzichtig moest zijn. Na de waarschuwing die ze even geleden had gekregen was ze meer op haar hoede dan daarvoor, en ook Auri was, zo mogelijk, nog beschermender geworden. Het is een draak, met een vrouw op de rug. werd er doorgegeven en Shae zag ze nu ook. Ze volgde de landing van de draak met haar ogen terwijl Auri naast haar landde.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Xyla
Level 2
Xyla

Aantal berichten : 191
Registratiedatum : 22-06-14

BerichtOnderwerp: Re: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   ma jun 30, 2014 10:03 am

Xyla en haar draak hadden geen ongeziene entree kunnen maken, maar dat was ook niet waar Xyla op uit was. Ergens beschouwde Xyla dit als haar terrein, al was dat enkel een emotionele ingeving, ze was niet van plan zich als een indringer op 'haar' terrein te gedragen. De vreemdeling bleek een jonge vrouw te zijn, een vrouw met magie zoals duidelijk werd nadat er een draak naast de dame landde. Haar ogen namen de vrouw op, om in te schatten wat ze hier zou doen. Als de vrouw Xyla kwaad had willen doen, dan had ze haar beste kans niet benut. Dus Xyla gaf zichzelf toestemming om een korte begroeting naar de vrouw te knikken. De vrouw was bezig geweest met haar pijl en boog, de kans was groot dat ze hier was om dezelfde reden als zijzelf hier was; om te trainen. Er zaten al 2 pijlen in het bord, beide dicht bij de roos, maar nog niet in het middelste rondje. Toch was het beter wat Xyla zou kunnen, ze had een hekel aan de pijl en boog. De reden hiervoor was simpel: ze kon niet overweg met dat wapen. "Hoe heb je dit terrein gevonden?" vroeg Xyla, ietwat argwanend, maar ook wel nieuwsgierig.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shae
Level 1
Shae

Aantal berichten : 45
Registratiedatum : 27-06-14
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   ma jun 30, 2014 10:19 am

De draak landde en Auri deed een stap naar voren. Doe nou rustig, je wil ze toch geen aanleiding geven te denken dat we iets tegen ze hebben voor dat ook degelijk het geval is, sprak Shae haar toe, terwijl ze pees nu echt liet ontspannen en de pijl terugdeed in de koker. Ze zette een stap zodat ze naast Auri kwam te staan en legde een hand op diens hals, zachtjes door de veren strijkend. Met een knikje van haaar hoofd beantwoordde ze de korte begroeting van de vrouw, om vervolgens lichtelijk verbaasd te worden door de vraag die haar werd gesteld. 'We zijn eroverheen gevlogen toen we naar een dorpje dichtbij op weg waren,' antwoordde ze. Door de vraag bedacht Shae dat de vrouw hier waarschijnlijk vaker kwam, dat dit een plek was waar ze vaker trainde en het feit dat er opeens twee vreemde gezichten te zien waren, was waarschijnlijk een onaangename verassing geweest. 'Het spijt me als we hier eigenlijk niet mogen komen,' verontschuldigde ze zich snel.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Xyla
Level 2
Xyla

Aantal berichten : 191
Registratiedatum : 22-06-14

BerichtOnderwerp: Re: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   ma jun 30, 2014 10:48 am

Ghita hield de zaak goed in de gaten, ze wachtte nog even met het zorgvuldig invouwen van haar grijze vleugels. Xyla daarentegen knikte even geruststellend naar haar metgezel, ze had nog niet het idee dat de vrouw op het punt stond haar kwaad te doen. Het was dat Xyla niet goed was in het herkennen van gezichten, anders had ze haar misschien herkend van de vreemde bijeenkomst van enkele weken terug. Xyla schudde met haar hoofd, om aan te geven dat ze zich niet hoeft te verontschuldigen, "Dit terrein is vrij toegankelijk, maar ik ben niet gewend dat hier andere komen," merkte Xyla naar waarheid op. Natuurlijk had ze kunnen zeggen dat dit privé terrein was, maar Xyla kon dan wel stalen zenuwen hebben, liegen was niet haar sterkste punt en het was ook niet haar recht om dat te doen. "Het ligt nogal afgelegen, dus vandaar." legde ze kort uit. Ondertussen gebaarde ze naar Ghita dat ze het luchtruim weer mocht opzoeken. De draak was een eigenzinnig wezen en in tegenstelling tot andere paren waren Xyla en Ghita erg opzichzelf en leidden ze ieder hun eigen leventje. Hoewel ze tegelijkertijd ook goede vrienden waren, daar niet van. Haar blik ging weer naar de pijlen in het bord. "Niet slecht."
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shae
Level 1
Shae

Aantal berichten : 45
Registratiedatum : 27-06-14
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   ma jun 30, 2014 12:22 pm

Shae voelde Auri's spieren zich iets ontspannen toen ze merkte hoe de vrouw haar eigen draak geruststellend toeknikte en zag dat de draak wegvloog. 'Ik begrijp het,' knikte Shae toen de vrouw uitlegde dat ze niet gewend was dat er ook anderen kwamen omdat het veld zo afgelegen lag. Jij mag ook gaan. Geen gevaar hier, anders hadden ze allang wat gedaan. En zelfs als ik de situatie niet goed heb ingeschat, ik ben gewapend en jouw kennende ga je toch niet ver weg. Shae's blik kruiste die van Auri even voor de griffioen haar vleugels spreidde en opsteeg. Shae's blik ging eveneens even naar de het schietbord verderop en ze glimlachte kort. 'Maar ook niet goed genoeg.' antwoordde ze. 'Ik ben een beetje roestig. Toch bedankt.' Er viel even een stilte terwijl ze zich weer tot de jonge vrouw richtte. 'Wat is jouw... specialiteit?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Xyla
Level 2
Xyla

Aantal berichten : 191
Registratiedatum : 22-06-14

BerichtOnderwerp: Re: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   ma jun 30, 2014 10:04 pm

Xyla's ogen volgde de tweede draak die ervandoor ging. Nu ze het wezen beter bestudeerde zag ze dat het niet zomaar een draak was. Het dier was een stuk anders dan haar metgezel, wat het wel was wist ze niet. Xyla was niet erg thuis in de mythische wereld. Hoe dan ook, het feit dat ze zo'n wezen bij de vrouw hoorde gaf aan dat ze in iedergeval over magie beschikte. Xyla glimlachte even kort, "Nou, ik denk dat je tegenstander niet erg blij geweest was met die pijlen." Xyla kon nog altijd niet met pijl en boog omgaan, daarom was ze ook meer van de directe aanpak in gevechten. Bij de vraag van de jonge vrouw tikte ze op de messen die aan haar riem hingen. De wapens glommen nog van de poetsbeurt die ze die morgen had gehad. "Ik houd het voornamelijk hierbij." legde ze even kort uit.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shae
Level 1
Shae

Aantal berichten : 45
Registratiedatum : 27-06-14
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   di jul 01, 2014 10:19 am

'Dat is waar,' gaf Shae met een glimlachje toe. Haar tegenstander zou er zeer zeker niet blij mee zijn dat ze niet direct het hart had geraakt, maar in plaats daarvan had gezorgd voor een durende pijn die uiteindelijk eventueel in dood zou resulteren. Vervolgens volgde ze de hand van de jonge vrouw terwijl die naar haar riem ging. 'En daar ben ik dan weer niet al te best in,' reageerde ze toen ze de glimmende messen zag. Nee, ze had messenwerpers altijd bewonderd en ze probeerde er zelf ook het beste van te maken, maar ze had nooit echt de slag te pakken gegeven. Boogschieten was haar altijd zo makkelijk af gegaan dat het haar frustreerde om te merken dat dat niet met andere dingen ook het geval was. Haar vader was geen vechter geweest en haar broer had al redelijk jong het ouderlijk huis verlaten. Er was niemand geweest die het haar had kunnen leren.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Xyla
Level 2
Xyla

Aantal berichten : 191
Registratiedatum : 22-06-14

BerichtOnderwerp: Re: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   di jul 01, 2014 10:38 am

"Ieder zo zijn talent." reageerde Xyla op de opmerking dat het meisje niet zo goed was met messen. Het overweg gaan met een mes was haar op redelijk jonge leeftijd ingegoten, dankzij haar vader en broer die het heerlijk vonden om haar te helpen. Wonderbaarlijk had jonge, onhandigere Xyla zichzelf nooit lelijk opengehaald, ze had zelfs al haar vingers weten te behouden. Xyla's hand gleed even over het koele staal van de messen en richtte haar blik weer even van de vrouw naar het trainingsveld. Het veld zag er nog altijd mooi uit, ondanks dat kapotte poppen niet meer hersteld werden en het onkruid op sommige plekken welig tierde. "Waar kom je eigenlijk vandaan?" vroeg Xyla toen, want ze was nog altijd benieuwd naar de jonge vrouw. Zonder bedreigend over te komen haalde Xyla een van de messen uit de schede, want ze was hier niet gekomen om enkel een theekransje te houden. Sowieso was Xyla niet een erg spraakzaam persoon en liet ze liever andere praten, maar nu ze op 'eigen' terrein was, had ze liever dat ze een beetje wist waar ze mee te maken had.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shae
Level 1
Shae

Aantal berichten : 45
Registratiedatum : 27-06-14
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   di jul 01, 2014 12:12 pm

'Uit een onbekend dorpje in het rijk van de Boogschieter,' antwoordde Shae. Het dorpje waar ze vandaan kwam was de soort plek waar iedereen elkaar kende. Dat was fijn geweest als er eens iemand nodig was om op haar kleine broertje te passen omdat je het letterlijk aan bijna iedereen kon vragen, maar aan de andere kant was er niets geheim te houden. Elk nieuwtje verspreidde zich als een lopend vuurtje en binnen de kortste keren wist iedereen dat er dit of dat gebeurt was bij die en die. Nu was ze ver van huis, plekken ontdekkend waarvan ze vroeger alleen maar over had kunnen lezen, en wat had ze dat toch veel gedaan. Ze trok zichzelf weg van de stroom gedachten die opkwamen en richtte zich weer tot de jonge vrouw. 'En jij?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Xyla
Level 2
Xyla

Aantal berichten : 191
Registratiedatum : 22-06-14

BerichtOnderwerp: Re: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   di jul 01, 2014 10:26 pm

Xyla vond het toch prettig dat ze iemand uit het rijk van de Boogschutter ontmoette, dat betekende dat ze in iedergeval deels dezelfde krachten bezaten. Xyla was nog niet erg bekend met haar krachten, ze had niemand gehad om het haar te leren, dus het kon er bij haar nogal eens onbehouwen aan toe gaan. "Ik kom uit Aidra." ze gebaarde in de richting van de hoofdstad die een kilometer of 20 verderop lag. Aan de woorden van de vrouw twijfelde ze niet, natuurlijk kon het een vijand zijn, maar Xyla was nog niet op de hoogte van het bestaan van de Dertienders en verder was ze dan wel een paleiswacht, maar dat was iets heel anders dan een detective spelen. "Kun je mij wat van het boogschieten laten zien?" vroeg Xyla toen aan het meisje, nu ze hier toch was, kon ze beter wat leren.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shae
Level 1
Shae

Aantal berichten : 45
Registratiedatum : 27-06-14
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   vr jul 04, 2014 12:06 pm

Shae knikte kort na dat antwoord. Ze was zelf nog nooit in Aidra geweest, ze was nog weinig in grote steden geweest en had tot nu toe vooral voor zichzelf gezorgd door middel van de dingen die ze - toegegeven, met hulp van Auri - in de natuur vond. Hoewel ze graag de hoofdsteden wilde zien en wilde meemaken hoe dat was, joeg het haar tegelijkertijd wat angst aan. Ze wist niets van hoe dingen daar in hun werk gingen, alles was onbekend. Dat was niet iets wat ze graag meemaakte, niet weten waar ze mee te maken had. 'Ja, natuurlijk,' antwoordde ze met een klein glimlachje, 'ten minste, als jij het niet erg vindt mijn horizon te verbreden met je meswerpkunsten.' Misschien konden ze op die manier elkaar een beetje helpen en zou ze meer uit deze middag halen dan ze in de eerste instantie had verwacht.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Het rijk van de Leeuw - Het verlaten trainingsveld
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kyon :: Het RPG :: Het rijk van de Leeuw, Ram en Boogschutter-
Ga naar: