Kyon

Twaalf rijken die al honderden jaren vreedzaam samen leefden, onwetend van naderend onheil
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Het Dertiende Rijk

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Q
Admin
Q

Aantal berichten : 39
Registratiedatum : 19-06-14

BerichtOnderwerp: Het Dertiende Rijk    do jun 19, 2014 12:51 pm

Dit rijk is jaren lang afgesloten door een ondoordringbare woestijn. Behalve door de intense hitte overdag en de bittere kou 's nachts is de woestijn ook beschermt met een vleugje magie.

Afgesloten
Zoals er net al duidelijk werd gemaakt werd Het dertiende Rijk afgesloten door een ondoordringbare woestijn. Maar hoe komt het dat deze zo ondoordringbaar was, behalve door de hitte overdag en de kou 's nachts?
Dat komt door de magie die er eeuwen geleden door de woestijn heen is geweven. Als je door de woestijn loopt zul je voor je het weet in 1 van de onzichtbare draden terecht komen. Voor je het weet word je meegesleurd naar de vergetelheid, niet naar de onderwereld. Je ziel is verdoemd om voor eeuwig in de woestijn rond te dwalen. Verdoemd om nieuwe zielen binnen te halen.

Het Dertiende Rijk nu
Nu is de machtigste tovenaar erin geslaagd deze grensmagie bijna geheel te doen verdwijnen. Hoe? Het enige wat men weet is dat hij daar vele mensenlevens voor heeft moeten gebruiken. Hij heeft er voor gezorgd dat er op dit moment alleen nog maar mensen met magie doorheen kunnen, zodra de mensen met de gave klaar zijn met hun taak zullen mensen zonder gave ook de grens kunnen passeren.
Het land wordt geleid door man genaamd Zenan de Wijze. Hij is wreed en doet alles voor macht, ja echt alles. Als hij duizenden levens moet opofferen om een stad te kunnen innemen hoeft hij daar niet eens over na te denken. Hij doet het gewoon. Waarom volgen de mensen hem dan op zul je denken. Dat komt doordat hij ze een goed alternatief biedt. Als je sterft voor het goede, sterft om het geloof te verspreiden dan zul je in het volgende leven het goed hebben. Je zult naast de schepper van de wereld in het rijk van de doden mogen leven.
Het zal je verbazen hoe makkelijk het is om mensen hier toe in staat zijn om dit te geloven, zonder ooit enig bewijs te zien. Het is gewoon zo, anders had de schepper nooit zo iets groots gemaakt als Het dertiende Rijk. Dat zijn de argumenten waar de meeste mensen al genoegen mee nemen.

De hoofdstad
De hoofdstad van Het dertiende Rijk is genaamd Toruma. Het is tegen een berg aan gebouwd en het eerste wat je dan ook opvalt is het prachtige paleis dat uit de rotsen gehouwen is. Het is zo groot dat je als je 10 dagen alleen maar door het paleis zou dwalen je nog niet eens de helft van alle kamers hebt gezien. Natuurlijk bestaat een stad niet alleen uit een paleis. Om het paleis komen eerst de grote stenen huizen van rijke burgers. Daaromheen staan de wat minder mooie huizen, gevolgd door houten huizen en krotten.. Als je daarna een kilometer of wat van de stad gaat kom je de grote landhuizen tegen. Toruma is de stad van waaruit Zenan de Wijze regeert en zijn macht uitoevend.

De mensen in Het dertiende Rijk
De mensen in Het dertiende Rijk, zijn niet gek, dom of moordlustig zoals jij misschien nu denkt. Ze zijn heel normaal, het is het menselijk instinct om achter een leider aan te lopen, die 'goede' ideeën heeft.
De meeste mensen leven ongeveer hetzelfde als de mensen in de 12 andere rijken. Ze drijven handel, voelen liefde, gaan uit, ze leven. Alleen is het enige verschil dat deze mensen geloven dat Zenan de Wijze een soort leider is die verlossing zal brengen. Verlossing van al het akelige, de verlossing van de armoede die het grootste deel van Het dertiende Rijk in zijn greep heeft. Zenan de Wijze zal het kwaad doen verdwijnen.

De schepper
De schepper, zo wordt 'de God' van Het Dertiende rijk ook wel genoemd, er zijn weinig mensen die er niet in geloven, het is dan ook een belangrijke beweegreden van Zenan de Wijze om Kyon te veroveren. Hij gelooft dat als hij al deze heidenen van de schepper weet te verlossen hij ze een dienst bewijst. De tegenstand van de Schepper is de Wachter die je naar een soort onderwereld zal trekken als je slecht bent in je leven. De mensen die in de naam van de Schepper vechten zullen goed terecht komen na het leven in deze wereld.


Wat wil Zenan de Wijze
Zoals net al gezegd was wilt Zenan macht. Hij wil heel Kyon onder zijn bestuur hebben. Hij zegt dat hij de heidenen het ware geloof wil geven. Ze helpen om bij de schepper te komen. Dat is wat hij zegt dat hij wil. In werkelijkheid leidt hij gewoon een berg plunderende en moordende soldaten die nu een excuus hebben om vrouwen te verkrachten en steden in brand te steken.  Op dit moment heeft hij de eerste mensen door de woestijn gestuurd. Geen legers, maar mensen met de gave. Mensen met magie. Dit zijn de meest gevaarlijkste en dodelijkste mensen van heel Het Dertiende Rijk. Ze zijn van jongs af aan getraind en gekneed naar het idee van Zenan om de mensen die Zenan's plannen kunnen dwarsbomen uit te roeien. Of misschien zelfs te bekeren zodat Zenan extra mensen met de gave in bezit krijgt. Nu klinkt het alsof Zenan een moordlustige dictator is, wat hij misschien ook mag zijn, maar hij gelooft in zijn zaak. Hij wilt werkelijk de wereld verbeteren volgens zijn visie, in zijn opinie is dat het goede waarvoor gestreden moet worden.

Wat gaan de mensen met de gave precies doen
Ze zullen al het potentiële gevaar de kop in te drukken. Ze zullen alle mensen die magie hebben uit de weg ruimen of net zo lang martelen tot ze bij hun zullen horen. Dat ze Het dertiende Rijk gaan dienen. Misschien hoeft het zelfs niet met martelen, maar vinden hun tegenstanders het ware geloof en sluiten ze zich aan bij Zenan. Deze mensen zijn de beste vechters van heel Het dertiende Rijk, iedereen heeft respect voor ze of beter gezegd zijn bang voor ze. Het is hun taak alleen gevaren te doden, op dit moment mogen ze nog geen andere mensen kwaad doen. Het Dertiende Rijk moet nog redelijk anoniem zijn. Het is dus hun taak alleen mensen met magie te doden.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://the-twelve.actieforum.com
 
Het Dertiende Rijk
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kyon :: Informatie :: Kyon - wat is de bedoeling van dit rpg-
Ga naar: