Kyon

Twaalf rijken die al honderden jaren vreedzaam samen leefden, onwetend van naderend onheil
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 De 12 rijken

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Q
Admin
Q

Aantal berichten : 39
Registratiedatum : 19-06-14

BerichtOnderwerp: De 12 rijken   do jun 19, 2014 12:36 pm

1.
Het rijk van de Tweeling
Element: Lucht
Bijzonderheden aan het landschap: Het land van de tweeling staat bekend om zijn hoge bergen waarvan de toppen in de wolken verdwijnen en dan nog een paar duizend meter verder. Ongeveer 2/3 van het land bestaat uit bergen. Dat is een groot voordeel voor de veiligheid van de mensen van het land. Tenminste dat denken de meeste mensen. Het is niet altijd voordelig geweest. Zo is jaren terug ooit een enorme aardbeving geweest die de weinige begaanbare passen had afgesloten. Hierdoor was het rijk van de Tweeling jarenlang afgesloten van de rest van de wereld en had het zwaar. Vele mensen stierven in het begin aan het gebrek aan voedsel omdat ze niet wisten hoe ze gewassen moesten verbouwen. De passen die er nu nog zijn zijn goed te verdedigen doordat alleen de mensen van de Tweeling precies weten hoe te moeten overleven in het onherbergzame gebied. Het overige 1/3de deel wordt gebruikt voor het fokken van vee, maar uitsluitend schapen. De schapen van de Tweeling zijn ongekend beroemd in heel Kyon. Hun wol is van de beste kwaliteit en hun vlees is het malste van het malste. Elk rijk inclusief zichzelf beschouwt het rijk van de tweeling hun land onneembaar.
Belangrijkste uitvoerproduct (handelsproduct): Schapen
Bondgenoten: Het rijk van de Weegschaal en het rijk van de Waterman
specialiteit van de mensen die er wonen: De mensen die hier wonen zijn dé overlevers van Kyon. Zij kunnen in de koudste omstandigheden overleven.2.
Het rijk van de Schorpioen
Element: water
Bijzonderheden aan het landschap:  Het eerste wat je opvalt als je op de kaart kijkt zijn waarschijnlijk de twee enorme meren. Het verhaal gaat dat het water van deze meren op wonderbaarlijke wijzen geneeskrachtig werkt. Niet dat het iemand geneest die een arm heeft gebroken, maar wel bijvoorbeeld de mensen met een spierziekte of een verlamming. De 2 meren zijn waarschijnlijk ook het enige waar mensen aan denken als je het over het rijk van de Schorpioen hebt, maar er is natuurlijk meer dan de twee grote waterplassen. Het land heeft een mediterraan klimaat en staat bekend om zijn citrusvruchten.
Belangrijkste uitvoerproduct (handelspoduct): Citrusvruchten die vaak meer vitaminen bevatten en haast geneeskrachtig werken door het water van de 2 meren.
Bondgenoten: Het rijk van de Vissen en het rijk van de Waterman
specialiteit van de mensen die er wonen: Ze zijn sterk met de mond. Hen omgaat niks in een gesprek en weten altijd met welke emotie ze hun tegenstander kunnen verzwakken. Dit zijn dan ook de beste ondervragers van heel Kyon.3.
Het rijk van de Ram

Element: Vuur
Bijzonderheden aan het landschap:  Het bijzonderste aan het landschap van Het rijk van de Ram is dat 1 rivier zomaar onder de grond verdwijnt en zich daar splitst in 2 rivieren. Op zich gebeurt het wel vaker dat een rivier onder de grond verdwijnt, maar dat is in bergachtige gebieden en dat zijn vaak geen hele lange stukken. Maar hier is de aarde vlakker dan vlak en verdwijnt de rivier tientallen kilometers onder de grond, dat is uitzonderlijk.
In het zuidwesten is een klein bergachtig gebied te vinden. Dit stuk is op enkele mensen na haast onbewoond en staat bekend om zijn prachtige natuur. Over de rest van het land zijn grote graanakkers verspreid die miljoenen mensen van graan voorzien.
Belangrijkste uitvoerproduct (handelspoduct): graan
Bondgenoten: Het rijk van de Leeuw en het rijk van de  Boogschutter
Specialiteit van de mensen die er wonen: Gehoor, de mensen van de ram hebben een uitzonderlijk goed gehoor. Ze kunnen bijna twee keer zo goed horen dan een gemiddeld mens, dit komt uitstekend van pas in de wildernis, maar ook bij het afluisteren van gesprekken.4.
Het rijk van de Stier

Element: Aarde
Bijzonderheden aan het landschap: Het rijk van de stier doet zijn naam eer aan. Overal in het vlakke land zijn koeien te vinden. Zelfs in de bergen grazen wilde koeien en stieren naar het hun lieve lust is. Toch moet je je er niet teveel van voorstellen. De koeien zijn maar bijproducten. Het echte handelsproduct van dit land zijn ijzererts. In het bergachtige gebied in het noordwesten is veel ijzererts te vinden die geëxporteerd worden naar alle uithoeken van Kyon.
Belangrijkste uitvoerproduct (handelspoduct): ijzererts
Bondgenoten: Het rijk van de Steenbok en het rijk van de Maagd
specialiteit van de mensen die er wonen: Kracht, de mensen die hier wonen zijn ongekend sterk, zonder dat hun lichaam er onder leidt. Hoe slank sommige ook zijn, ze zijn een stuk sterker dan je denkt.5.
Het rijk van de Steenbok
Element: Aarde
Bijzonderheden aan het landschap: Het land van de Steenbok is eigenlijk een schiereiland. Het is een langwerpig stuk land waar veel mensen wonen. Dit land staat bekend om zijn uitgestrekte kolenmijnen. Hier liggen de kolen haast letterlijk voor het oprapen. Op de plekken waar geen kolen worden gedelfd zijn landerijen te vinden, net als in elk ander land. Dit land heeft een sterke economie omdat het niet afhankelijk van voedsel is, maar genoeg produceert om zichzelf te voeden.
Belangrijkste uitvoerproduct (handelspoduct): Kolen
Bondgenoten: Het rijk van de Stier en het rijk van de Maagd
specialiteit van de mensen die er wonen: Lenigheid. De mensen die hier wonen zijn ontzettend lenig. Zonder probleem springen ze in de spagaat.6.
Het rijk van de Vissen
Element: Water
Bijzonderheden aan het landschap: Het rijk van de Vissen is het enige echte grote eiland van Kyon. Het is een zelfstandig land met een wisselend landschap. Zo is er een bergketen waar verschillende kleine riviertjes ontstaan, deze zijn zo klein dat ze niet op de kaart aangegeven zijn. Verder zijn er uitgestrekte weilanden te vinden en is het hele eiland natuurlijk omringt door zee. In deze zee wordt de beste vis gevangen, in grote aantallen, waardoor de zalmmoot uit het rijk van de vissen wereldberoemd zijn.  
Belangrijkste uitvoerproduct (handelspoduct): vis
Bondgenoten: Het rijk van de Schorpioen en het rijk van de  Kreeft
specialiteit van de mensen die hier wonen: Wat je waarschijnlijk al verwacht: zwemmen, deze mensen kunnen heel lang onder water blijven zonder lucht nodig te hebben. Het gemiddelde is 10 minuten achter elkaar. .7.
Het Rijk van de Weegschaal
Element: Lucht
Bijzonderheden aan het landschap:  Het land van de Weegschaal is een beetje een afgelegen land. Dat komt niet alleen dat het aan 2 kanten omringt wordt door een zinderende woestijn en de zee, maar ook omdat het land van de weegschaal erg op zich zelf is. Het eerste waar mensen aan denken bij dit land zijn de waardevolle edelmetalen goud en zilver, en diamant. In het kleine gedeelte van bergen barst het van deze waardevolle schatten. Behalve bergachtig is de rest van het land aardig glooiend. Het zijn geen bergen, maar het is heuvelachtig met als middelpunt de rivieren die er hun weg door heen vinden.
Belangrijkste uitvoerproduct (handelspoduct): edelmetalen en edelstenen
Bondgenoten: Het rijk van de Waterman en het rijk van de Tweeling
Specialiteit van de mensen die er wonen: Keuzes maken,dit klinkt stom en misschien ontzettend saai. Maar niks is minder waar. Deze mensen kunnen in enkele seconde een keuze maken waar andere misschien uren mee bezig zijn. Waarom denk je dat de meeste mensen in het rijk van de Weegschaal het goed te boeren hebben? Omdat ze perfect met geld om kunnen gaan, en natuurlijk is het erg handig in een gevecht om snel beslissingen te nemen.8.
Het rijk van de Waterman

Element: lucht
Bijzonderheden aan het landschap: Het land van de Waterman heeft geen hele bijzonderheden in het landschap. Het heeft enkele bergen van de grote bergketen van het rijk van de Tweeling en een grote rivier. Hij is niet ontzettend lang, maar hij is onvoorstelbaar breed op sommige punten. Vooral in het voorjaar als het sneeuw in de bergen smelt en zich samen met het regenwater in de rivier mengt. In het bergachtige gedeelte van het land is bijna elke heuvel bezaaid met wijnranken, zowel met witte als met rode druiven. Het zal je dan ook niet verbazen dat wijn de specialiteit is van het Rijk van de Waterman. Net als trouwens champagne en andere luxe drankwaar
Belangrijkste uitvoerproduct (handelsproduct): Laten we het op wijn houden
Bondgenoten: Het rijk van de Weegschaal en het rijk van de Tweeling
specialiteit van de mensen hier: De waarheid, zij kunnen altijd zien of iemand de waarheid spreekt. Tenzij ze een schorpioen voor zich hebben. Maar dat geld omgekeerd ook.9.
Het rijk van de Kreeft
Element: Water
Bijzonderheden aan het landschap: Het land van de Kreeft wordt ook wel het waterland genoemd. Bijna alles gaat daar over het water. Het is uitzonderlijk als je geen boot hebt. Op de kaart lijkt het als alsof er veel rivieren zijn, maar je moet je bedenken dat dat alleen de hoofdrivieren zijn en er dus nog tientallen kleinere rivieren en meertjes zijn, die niet op de kaart aangegeven staan. Overal staan de huizen op palen in geval van overstroming. In het land wordt voornamelijk rijst verbouwd door de vochtige grond. Maar ook andere gewassen die veel vocht nodig hebben.
Belangrijkste uitvoerproduct (handelspoduct): Rijst
Bondgenoten: Het rijk van de Schorpioen en het rijk van de Vissen
specialiteit van de mensen hier: Weten wanneer ze nodig zijn, het klinkt misschien wat vaag. Maar de mensen hier weten precies wanneer 1 van hun dierbare, let op alleen van hun dierbare,  in gevaar is en weten dan precies waar ze zijn om te komen helpen.


10.
Het rijk van de Boogschutter

Element: Vuur
bijzonderheden van het landschap: Op de kaart heeft de vorm van het land wel wat weg van een hondenkop. Dat is haast dan ook 1 van de bijzonderste dingen van het landschap. Het rijk van de Boogschutter is is een redelijk doorsnee land op de rotsformaties na. Aan de kust zijn de meest bijzondere creaties in steen gecreëerd. Het laat elk persoon stilvallen die er naar kijkt. . Zo is er een heel gedeelte gevormd zodat een het verhaal lijkt uit te beelden van een vallende ster en is er een andere rotsformatie die de kracht van de natuur verwoord. Het hele land bestaat natuurlijk niet alleen uit deze rotsen. Over de rest van het land zijn landerijen en veehouderijen verspreid en bijzonder grote bossen.
Belangrijkste uitvoerproduct (handelspoduct): Hout, ze hebben het beste hout van heel Kyon dat voor haast alles te gebruiken is.
Bondgenoten: Het rijk van de Leeuw en het rijk van de Ram
specialiteit van de mensen hier: Waarschijnlijk is deze niet moeilijk te raden. Boogschieten is de specialiteit van de mensen hier. Zonder veel moeite te doen zijn hier mensen perfecte scherpschutters.11.
Het rijk van de Maagd
Element:  Aarde
Bijzonderheden van het landschap: Het rijk van de Maagd staat bekend om zijn medicijnen. De kruidenkennis van de helers van dit rijk is bekend over heel Kyon en zo ook de medicijnen die in dit land geproduceerd worden. De medicijnen worden gemaakt met de meest bijzondere kruiden van heel Kyon die alleen in het rijk van de Maagd groeien. Zo heb je vele heuvel en bossen die special afgezet zijn om de natuur zijn gang te laten gaan om de beste kruiden te kweken. Ook zijn er vele bloemenvelden te vinden in dit land. Voor de rest is er nog 1 grote rivier in het land.
Belangrijkste uitvoerproduct (handelspoduct): Medicijnen
Bondgenoten: Het rijk van de Steenbok en het rijk van de Stier
specialiteit van de mensen hier: Verleiden, deze mensen weten precies wat ze moeten doen om je om je vinger te winden. Wees opgepast.12.
Het rijk van de Leeuw
Element: Vuur
Bijzonderheden van het landschap: Dit rijk wordt als middelpunt van Kyon beschouwt. Niet alleen om zijn handelssteden, maar ook op de kaart. Het is het grootste land van de 12 rijken. In omvang dan, het aantal inwoners per hectare is niet veel groter dan het gemiddelde. Het rijk van de leeuw staat vooral bekend om zijn vele handelswegen en grote steden. Dit land heeft dan ook geen speciaal gewas waarmee ze enorm bijzonder mee zijn en dat als belangrijkste product hebben. Dit land draait als handelsland, zij kopen producten in en verkopen het weer door aan andere landen. Zo wordt het rijk van de leeuw ook wel het rijk van de handel genoemd.
Belangrijkste uitvoerproduct (handelspoduct): handelsproducten
Bondgenoten: Het rijk van de Ram en het rijk van de boogschutter
Specialiteit van de mensen hier: Deze mensen stralen gezag uit en kunnen mensen makkelijk over te halen door rationele argumenten te geven die iedereen begrijpt.


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://the-twelve.actieforum.com
 
De 12 rijken
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kyon :: Informatie :: Kyon - wat is de bedoeling van dit rpg-
Ga naar: