Kyon

Twaalf rijken die al honderden jaren vreedzaam samen leefden, onwetend van naderend onheil
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 De rand van de woestijn - openingstopic

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Q
Admin
Q

Aantal berichten : 39
Registratiedatum : 19-06-14

BerichtOnderwerp: De rand van de woestijn - openingstopic   zo jun 29, 2014 8:13 am

De zinderende hitte in de woestijn is niet het enige angstaanjagende van deze zandbak. Zelfs de grootste leek in de magie kan de knisperende bezweringen voelen die de woestijn al duizenden jaren ondoordringbaar heeft gemaakt. Vele mensen geloven ook dat er niets anders is dan woestijn, dat deze eindeloos uitstrekt als een soort einde van de wereld, weer andere personen geloven dat de woestijn een poort naar het dodenrijk is, zonder terugweg. In zekere zin hebben deze personen nog gelijk ook, de bezweringen die bedoeld zijn om elke vorm van leven te doden sleuren hun slachtoffers direct door naar het rijk van de Wachter. Verder zijn de enorm hete temperaturen overdag en de ijzige kou 's nachts misschien wel net zo gevaarlijk als de magie die de grens beschermt. En het gebrek aan oases met water in deze zanderige wilde, maakt het er ook niet makkelijk op.

De mensen met de gave in het Dertiende Rijk zijn afgelopen maanden opgezocht, over hun taak ingelicht en zelfs meerdere keren ontvangen door Zenan de Wijze zelf. Afgelopen avond is er zelfs een feest ter eren van de dappere strijders gegeven, om ze uit te zwaaien en de zege van de Schepper te geven voor hun missie aan de andere kant van de woestijn. Dit betekent dat de meeste personen die met de eerste lichting de woestijn over gaan elkaar al een beetje kennen, al is het van gezicht.

De mensen met de Gave staan op het punt om de woestijn over te gaan, gedragen door hun draken en beschermt door een speciaal amulet dat hen voorlopig eenmalig doorgang verschaft door de gevaarlijke bezweringen. De mensen met de Gave krijgen een uitgeleide van belangrijke personen in het Dertiende Rijk en flink wat nieuwsgierig volk dat hen gelukwenst en ervan overtuigd is dat de Schepper hen zal beschermen tijdens hun gevaarlijke reis naar het vreemde land.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://the-twelve.actieforum.com
Charlie
Level 1
Charlie

Aantal berichten : 64
Registratiedatum : 26-06-14
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   zo jun 29, 2014 8:49 am

CHarlie verzette de veiligheidsbril op Doc´s ogen, hij zou het nodig hebben met al dat zand in die woestijn, ze wilde niet zodra ze aan de andere kant was rondlopen met een blinde draak. "Hoe denk jij dat de mensen daar zijn? Ik wed dat ze heel lief zijn, hopelijk kunnen we ze overtuigen van het bestaan van de schepper: wie weet geloven ze als in hem!" zei ze tegen haar draak en ze verstelde ook de draagtassen op zijn rug. Er kwam een overeenstemmend piepgrommetje uit Doc’s mond en ze klopte op zijn vleugel. “Het is even zwaar, maar als we daar zijn kunnen we onze spullen vast ergens kwijt.”
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Valentina
Level 2
Valentina

Aantal berichten : 101
Registratiedatum : 25-06-14
Leeftijd : 22

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   zo jun 29, 2014 9:07 am

Haar ogen gleden langs de mensen, mensen die ze niet kende en ze waarschijnlijk voor het laatst zou zien. Haar familie zou er niet tussen staan, natuurlijk zouden ze dat niet. Valentina liet een hand door haar rode haren glijden. Hades liep rustig verder. De woestijn brandde al gauw onder zijn voeten, het zand was korrelig en toch was het stevig. Dit was te doen. Haar groene ogen keken naar de laatste mensen, die verdwenen na het zijn van kleine stipjes. Ze grinnikte even. "Wij moeten het doen Hades. Wij en die anderen. Ik ben benieuwd." Opnieuw keek ze rond. Alles wat ze nog zag was woestijn. Haar kap deed ze iets verder over haar hoofd, het beschermde haar hoofd tegen de hitte. "Loop maar door." Ze wendde haar ogen tot speeltjes om zo ver mogelijk te kunnen kijken. Waren de anderen er ook nog?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Charlie
Level 1
Charlie

Aantal berichten : 64
Registratiedatum : 26-06-14
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   zo jun 29, 2014 9:16 am

Charlie gaf haar vader nog een laatste dikke knuffel en stootte de hoofden van haar broertjes tegen elkaar voor ze op haar draak stapte. "Ik ga jullie missen, ik kom zodra het mogelijk is terug.... Als het mogelijk is." Ze zette haar veiligheidsbril op tegen het zand en na nog een laatste afscheidsgroet vertrok ze richting de woestijn. Op weg naar de daadwerkelijke grens werd ze aangemoedigd door zo veel onbekenden, wat haar meer moed in de schoenen gaf om de grote zandvlakte in de rijden. Zo veel mensen op draken verdwenen de zandstorm in, ze kon nu niet meer terug: dit was het dan.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Nero
Level 1
Nero

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 27-06-14

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   zo jun 29, 2014 9:37 am

In tegenstelling tot veel andere mensen, was er niemand om Nero gedag te komen zeggen. Als hij het had gevraagd was zijn moeder vast wel gekomen uit vriendelijkheid, maar het zou alleen maar ongemakkelijk zijn. Zijn flirts en one-nighters zouden zijn seks vast missen, maar er was voor hem nooit iets van gevoel in het spel dus die kwamen ook echt niet. Rustig gaf hij een aantal aaien over Roque's schubbige huid. Hij hield niet van warmte. Nero stond ook niet echt te springen om de woenstijn in te gaan, maar het avontuur dat erachter lag, leek hem geweldig. Zodra hij andere mensen met de gave op hun draken zag stappen, zag hij dit ook als zijn teken. "Ik ben er helemaal klaar voor, Roque," zei hij met een grijns en maakte het zichzelf comfortabel op zijn rug. Roque mompelde iets over teveel gedoe en moeite, maar dat was Nero nu wel gewend. Roque weigerde teveel stappen te zetten in het gloeiend hete zand en koos er daarom voor om ten midden van al die mensen met een aantal vleugelslagen op te stijgen. Het zand vloog Nero om de oren. "Dat was een erg goed idee," zei Nero rollend met zij ogen terwijl ze wachtten tot meerderen zich zouden bewegen. Het zou een leuke reis worden.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Awe
Level 1
Awe

Aantal berichten : 29
Registratiedatum : 26-06-14

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   zo jun 29, 2014 9:38 am

Te diep ademen deed pijn, droge lucht lijkt op schuurpapier voor longen. Intense hitte lijkt iets met de zintuigen te doen, maakt ze gevoeliger. Het was verbazend dat de menigte het zo lang volhield in de zon, al leken een paar al te lijden aan een zwakke zonnesteek. Awe zuchtte zachtjes, een paar uur in de zon had al gezorgd dat hij snakte naar een glas water met ijs en citroen, zoals hij gewoonlijk op warme dagen dronk. Bijna had hij spijt dat hij al het koele water aan de acolytes had gegeven, maar toen hij hen weer zag zweten in hun zwarte gewaden wist hij dat hij juist had gehandeld. Ze leken de hitte in hun enthousiasme niet op te merken, en Awe benijdde hen daarvoor. Toch gaf hij hen aandacht en sprak hij zacht met hen in het Wyrn. Hij kon ook niet aanzien hoe de toeschouwers dorstig stonden te juichen, dus het meeste water wat aan hem gegeven werd, gaf hij ook weer weg. Het enige wat nu voor hem over was, was water in leren draagzakken. Het was lauw en smaakte verschrikkelijk, maar het was water en het deed de droogte in zijn mond tijdelijk verdwijnen. Daarbij moest hij er toch aan wennen, want het was het enige wat hij had tijdens de tocht over de woestijn Veka lag naast hem op de grond, ze gloeide hemelsblauw, een kleur die ze meestal kreeg als ze nerveus was, al liet ze dat verder niet merken. Ze was dan ook niet gewend aan bepakking en had die ochtend enorm lopen klagen, uiteindelijk had Awe besloten zelf ook een deel van de bepakking te dragen. Heel even wierp hij een blik op de enorme tas die naast hem stond, hij was blij dat Veka degene was die mocht vliegen, of meer zweven, want ze had geen vleugels zoals de draken die zich naast hem bevonden. Aan zijn andere zijde stond Firec, hij was gekomen samen met de hogepriesters, al verschansten zij zich in de schaduw van een van de tenten die voor belangrijkste bezoekers waren opgesteld. Zelfs Isemir was er geheel gekleed in zijn nachtblauwe gewaad. Hij leek Awe's blik te voelen en hem aan te kijken, al was dat niet te zien door het masker. Awe boog respectvol in zijn richting en keek toen weer naar de uitgestrekte woestijn voor hem. "Ik denk dat het tijd wordt om te gaan," mompelde hij zacht in echotaal, meer tegen zichzelf en Veka dan tegen Firec, maar de man legde zacht zijn hand op Awe's schouder. "Ik wist dat je ooit verder zou komen dan ik, maar zo snel had ik nooit gedacht," zei hij met een trotse glimlach.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Charlie
Level 1
Charlie

Aantal berichten : 64
Registratiedatum : 26-06-14
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   zo jun 29, 2014 5:44 pm

Doc had dan wel een veiligheidsbril op tegen het zand, toen er vlak bij hen een draak opsteeg slaakte hij toch een kreetje. Het opspattende zand had hem zo laten schrikken dat hij zelf in paniek ook opsteeg, het zand alleen maar erger makend. Charlie hield zich stevig aan haar draak vast om niet te vallen, maar eenmaal stabiel in de lucht klopte ze op zijn rug. "Als het te warm wordt hierboven, landt dan maar weer, even vliegen kan echter geen kwaad." zei ze op een hele lieve toon tegen hem en ze keek naar de draak die dit veroorzaakt had. Op zijn rug zat een duister figuur, zelf had ze deze jongen nog nooit gezien maar hij zag er vrij gevaarlijk uit. Zetwijfelde even of ze iets moest zeggen maar hield haar mond toen weer, wat zeg je tegen iemand als je net zo klunzig bent opgestegen? Ze wilde zichzelf niet nog meer voor schut zetten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Nero
Level 1
Nero

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 27-06-14

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   zo jun 29, 2014 9:31 pm

Nero merkte wat moeilijkheid bij een andere draak die blijkbaar uit schrik ook opgestegen was en daarom nog meer opvliegend zand veroorzaakte. Even glimlachte hij binnenmonds, maar ging wat meer overeind zitten om te kijken naar de draak en de eigenaar hiervan. Even bestudeerde hij het persoon en kwam tot de conclusie dat het een meisje was. Had hij zin om vriendelijk te doen? Misschien was dat wel handig in zo'n nieuwe groep. "Als je de arrogante klootzak uit gaat hangen, ben ik weg hier," mopperde Roque is zijn eigen taaltje tegen Nero die zachtjes begon te lachen. Dat was toch alleen maar grootspraak. "Hé!" riep hij boven al het geluid van de mensen en de wind uit. "Gaat alles goed? Het spijt me dat ik zo plots opsteeg. Draken zijn onvoorspelbaar." Hij glimlachte vriendelijk en duwde wat van zijn pikzwarte haar uit zijn ogen. Hij bestudeerde het meisje nog altijd. Ze had interessante kleding aan en haar draak was ook erg intrigerend. Roque gromde om Nero's uitspraak maar ging er niet tegen in. Daar was het veel te warm voor.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Charlie
Level 1
Charlie

Aantal berichten : 64
Registratiedatum : 26-06-14
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   zo jun 29, 2014 11:47 pm

Charlie schrok toen ze de jongen hoorde praten, ze had niet verwacht dat hij haar zou aanspreken. "Huh, wat? Oh! Ja alles gaat oké, ik heb wel meer klunzige pogingen tot opstijgen meegemaakt, Doctor schrikt nogal snel!" Zijn glimlach was vriendelijker dan ze bij hem verwacht had, ze glimlachte terug. 'Geef mij maar weer de schuld, het is altijd Doc.' "Och, hou je kop toch." gromde ze terug, ze wilde gewoon een goede start maken bij de mensen die de rest van haar leven haast het enige wat ze nog had van thuis zouden zijn. Ze stuurde Doc aan om wat dichter naast de jongen te vliegen, zodat ze niet hoefden te schreeuwen, er zat alsnog heel wat ruimte tussen vanwege de grote vleugels van de draken."Ik ben Charlie, trouwens." zei ze glimlachend tegen hem, hij zag er interessant en een beetje bedreigend uit, maar hij glimlachte zo lief dat ze wel een gesprek met hem aan wilde knopen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Nero
Level 1
Nero

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 27-06-14

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   ma jun 30, 2014 12:03 am

Nero bekeek het meisje rustig. Haar kleren waren deels wat ingewikkeld en indrukwekkend, ze zag er daardoor vrij dreigend uit. Zo kwam ze daarentegen niet over als ze met hem sprak. Had ze het niet verwacht dat hij met haar zou beginnen te spreken? Nero wist nooit of hij er juist afstotelijk of aantrekkelijk uitzag. Waarschijnlijk beide aangezien zijn arrogantie nogal verachtelijk kon zijn, dat wist hij zelf maar al te goed. "Dat kan gebeuren," zei hij schouderophalend tegen haar. Nero ging met zijn rug tegen de uitgestrekte nek van Roque leunen zodat hij luier en comfortabeler zat. "Aangenaam, Charlie. Ik ben Nero en dit is Roque," zei hij waarna hij op de huid van Roque klopte. Nero vroeg zich af of er al meerdere mensen klaar waren om te vertrekken, want hij wilde niet langer wachten. Hij hield niet van wachten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Charlie
Level 1
Charlie

Aantal berichten : 64
Registratiedatum : 26-06-14
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   ma jun 30, 2014 12:27 am

Charlie was even vergeten dat ze voor de reis haar hele harnas had aangedaan, pas toen ze de jongen zag kijken wist ze het weer. "Eensgelijks." Hij heette dus Nero, dat paste wel bij hem: Het klonk net zo donker en mysterieus als dat hij eruit zag. Ze werd eerst eerlijk gezegd een beetje door hem afgestoten, maar toen hij erbij ging liggen kon ze hem niet meer zo bekijken als ze hiervoor gedaan had, waardoor ze wel even moest grinniken. "We zijn met meer dan ik verwacht had, er blijven maar meer draken komen." merkte ze op, ze had echt niet verwacht dat er zo veel meer mensen met draken en krachten zouden zijn, omdat ze zo ver van de stad woonde. Over draken gesproken, die van Nero was een stuk groter dan Doc en zag er indrukwekkend uit door het contrast tussen het geel en blauw.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Nero
Level 1
Nero

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 27-06-14

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   ma jun 30, 2014 12:56 am

Nero keek ook naar de flink aantal mensen die zich verzameld hadden aan de rand van de woestijn. "Best wel stom. Dat gaat uiteindelijk toch opvallen al die draken, lijkt mij." Hij wist niet of de mensen uit de twaalf rijken stom waren, maar zelf zou hij zoveel draken vrij verdacht vinden. Ze konden ze toch niet altijd verstopt houden. Hij vroeg zich af hoe dat zou gaan uitpakken, des te meer reden om voorzichtig te blijven aan de andere kant. Hij bestudeerde wat mensen. Een meisje met rode haren en een priester-achtige jongen. Vrij veel verschillen, best interessant. Hij vroeg zich af of dit zooitje ooit samen moest gaan werken, zou nog grappig kunnen worden.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Awe
Level 1
Awe

Aantal berichten : 29
Registratiedatum : 26-06-14

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   ma jun 30, 2014 6:31 am

Een paar mensen waren al op hun draak gestapt en de tijd kwam dat Awe hetzelfde deed. Uitstel was een teken van zwakte, het niet accepteren van je lot. Hij keerde zich naar Firec, nam afscheid van zijn mentor met de woorden die voor een laatste afscheid worden gebruikt. Woorden die betekenen dat iemand voor lange tijd niet meer gezien zal worden. "Eens zal ons licht elkaar weer ontmoeten, Fasre," eindigde de man met een glimlach. Awe knikte respectvol en keerde terug naar zijn draak. Hij klopte Veka op haar zijde. "Zullen we dan maar gaan?" mompelde hij zachtjes tegen haar. De draak keek heel even naar de twee andere draken die door de lucht vlogen. "Ik val er wel een beetje buiten, zo zonder die vleugels," klonk haar zachte gezang, terwijl Awe de bepakking nog eens vastgespte en de loodzware tas op zijn rug hees. De draak keek even naar haar flanken en vormde toen twee vederachtige vormen van licht, die net niet vast leken te zijn. De "vleugels" waren slechts licht. Het deed Veka meestal weinig kwaad als het verstoord werd, wist Awe, dus toen hij een voet in de stijgbeugel zette, ging hij er gewoon door de veren heen. Iemand had Veka een simpel zadel aangemeten, eentje die ook voor paarden werd gebruikt, maar ze leek zich niet echt op haar gemak te voelen in het leren ding, voor Awe voelde het ook onnatuurlijk, maar het was de enige manier om de ladingen aan bepakking mee te krijgen. Het zadel zat ook niet bepaald comfortabel, merkte Awe. Ergens in die twaalf rijken was waarschijnlijk wel een plaats waar hij al zijn spullen kwijt kon, waardoor Veka weer de vrijheid kreeg die ze gewend was. "Zeg je thuis vaarwel, Vsuki, we zullen het een tijdje niet terugzien." Veka maakte een sprongetje, zoals veulens dat soms doen, waarbij haar kleur in het enthousiaste geelwit veranderde. Daarna liep ze simpelweg de lucht in en zweefde een paar rondjes laag over het zand, voordat ze het hemelsblauw inrende.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Charlie
Level 1
Charlie

Aantal berichten : 64
Registratiedatum : 26-06-14
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   ma jun 30, 2014 7:00 am

Charlie knikte, "Kan een probleem worden, maar ik denk niet dat er al te veel bewoning zal zijn aan de rand van de woestijn, dat is hier ook niet het geval." redeneerde ze, nog wat om zich heen kijkend. "Als we nog langer moeten wachten bedenk ik me nog: We kunnen nooit meer terug en dat is best eng eigenlijk. Gelukkig heb ik Doc nog." zei ze en ze klopte de draak op zijn geschubde nek. "Ga jij iemand missen, van hier?" vroeg ze Nero geïnteresseerd.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Nero
Level 1
Nero

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 27-06-14

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   ma jun 30, 2014 7:48 am

Nero zag iemand verder gaan en zag dit als een teken om ook wat meer de woestijn in te gaan. Het was nu of nooit. Hij wierp nog een blik naar achteren om zijn rijk voor de laatste keer echt te zien. Een nieuw avontuur lag voor hem. Met een scheef glimlachje keek hij naar Charlie en haalde zijn schouders op. "Misschien is het eng, maar denk aan het geweldige avontuur dat voor ons ligt. Heerlijk," zei hij en haalde een hand door zijn pikzwarte haren. "Oh nee, de mooie dames en mijn vaste barren misschien, maar anders dan dat niet," zei hij rustig terwijl hij Roque rustig naar voren voelde bewegen. "Jij wel?" vroeg hij aan haar en bestudeerde haar even. Ze leek hem wel het type dat net nog afscheid had genomen van een ouder of iemand anders.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Charlie
Level 1
Charlie

Aantal berichten : 64
Registratiedatum : 26-06-14
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   ma jun 30, 2014 10:05 am

CHarlie spoorde Doc aan om Roque te volgen, dit was het dan: ze kon niet meer terug. "Ja, ik heb eigenlijk altijd al op avontuur willen gaan! Heel mijn leven heb ik erover gelezen, eerst kwam Doc en nu ook nog eens dit!" ze was blij dat Nero haar dit deed inzien. Ze had een beetje medelijden met hem, dat niemand hem zal missen, aan de andere kant was dat juist fijn. "Ja, m'n twee broers en vader, ik ga ze echt missen, maar ik weet dat ze elkaar nog hebben en dat is genoeg om me gerust te stellen." ze glimlachte optimistisch naar Nero. "Jij houdt dus wel van een feestje, merk ik?" vroeg ze nieuwsgierig, "Ik ben eigenlijk nog nooit ver van m'n huis op het platteland geweest, dus dat is iets waar ik nooit mee te maken heb gehad."
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gawain
Level 1
Gawain

Aantal berichten : 88
Registratiedatum : 27-06-14

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   ma jun 30, 2014 10:13 am

Gawain had zich bij het vertrek een beetje afzijdig gehouden. Het afscheid van zijn familie was heel emotioneel geweest voor iedereen, vooral voor Bambi. Ze had nu wat stekels op haar rug zodat Gawain iets zou hebben om bij het vliegen vast te houden.

Hij observeerde de anderen. Twee vrouwen en twee mannen, hemzelf niet meegeteld. Hij vroeg zich af wie van hen de zwakke schakel zou zijn. Die was er in elk gezelschap meestal wel. Wie zou er hun zaak negeren of overlopen, of wel zijn of haar best doen, maar falen. Straks was hij het, straks waren het ze allemaal. Hoewel ze getraind waren en voorbereid op weg gegaan, had hij er nog niet veel vertrouwen in. Een stel jong volwassenen uit een rijk moest twaalf rijken aan strijders uit gaan schakelen. Het was een mysterie wie het zouden zijn, hoe sterk ze zouden zijn en of ze wisten van de komst van dit gezelschap.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Nero
Level 1
Nero

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 27-06-14

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   ma jun 30, 2014 10:57 am

Het was een vrolijke dame die Charlie, dat mocht hij wel. Niet teveel gezeur. "Wat er ook gaat gebeuren daar, het wordt vast groots. Ik ben beniewd," zei hij rustig en frommelde in zijn rugzak naar een sigaret. Met een vonkje elektriciteit begon hij te branden. Het ging minder snel dan met het element vuur, maar het kwam dicht in de buurt. Nero deed de sigaret in zijn mond en blies daarna de rook rustig uit. Met een kleine grijns keek hij naar Charlie. "Ik kan wel genieten van een drankje en vrouwen, ja," zei hij en haalde zijn schouders op. "We gaan zodra we daar zijn wel eens iets drinken. Ooit moet je alcohol leren kennen, jonkie," zei. Nero en lachte zachtjes. De eerste keer dat hij echt dronken was geworden kon hij zich nog erg goed herinneren. Hij had geen idee hoe oud ze was, maar hij schatte haar jonger dan hij was. Van de rook die hij uitblies vormde hij figuurtjes die daarna oploste in het niets.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Elaine
Level 1
Elaine

Aantal berichten : 57
Registratiedatum : 01-07-14

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   di jul 01, 2014 4:19 am

Elaine werd niet uitgezwaaid, haar ouders leken altijd geweten te hebben dat hun dochter door de Schepper geroepen zou worden om zijn taak uit te voeren. Al die jaren hadden ze haar hier voor getraind en een afscheid was dan ook niet nodig. Een statig, natuurlijk zwart, gewaad bedekte een groot deel van het bevallige lichaam van Elaine. Door de lagen stof had ze een stuk minder last van de warmte dan de meeste mensen die waren op komen dagen om hun helden uit te zwaaien. Elaine stond wat afzijdig van de groep en hield met haar lichte ogen alles in de gaten, terwijl Dawn naast haar in het warme zand lag. De feniks had geen enkele last van de warmte, wat ook niet zo gek was, gezien het feit dat Dawn voor de helft uit vlammen bestond. De vlammen brandde nu op een laag pitje, eigenlijk kwam er nu niet meer dan een warme gloed van het wezen af.

Langzamerhand vertrokken de eerste strijders naar het onbekende gebied, maar Elaine nam de tijd om haar voorraden te controleren en voor de laatste keer een kort gebed richting de hemel te prevelen. Toen ze eenmaal klaar was klom ze op de rug van Dawn. Het gracieuze wezen sloeg zijn ontvlammende vleugels uit en zette zich bijna geruisloos af in het zand. Elaine vertelde haar om achter de andere aan te gaan, degene die nu al een eindje verderop in de leegte vlogen. Ze nam niet de moeite hen in te halen, dat was niet nodig.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Thinnith
Level 1
Thinnith

Aantal berichten : 58
Registratiedatum : 26-06-14
Leeftijd : 22

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   di jul 01, 2014 4:20 am

Thinnith naderde het groepje mensen dat al stond te wachten aan de rand van de woestijn. Ze was nog niet dichtbij genoeg om meer te onderscheiden dan gestalten. Gedag zeggen had ze thuis al gedaan, ze had het moeilijk gevonden om haar broer en zusje achter te laten, maar haar vader was niet eens van zijn studeerkamer af gekomen. Hij had haar de vorige avond succes gewenst aan de eettafel, wat voor zijn doen al een exorbitante hoeveelheid aan informatieuitwisseling was. Sael vloog hoog in de lucht boven haar. Toen ze het groepje mensen bereikte, keek ze even glimachend rond. Wat een kleurrijk gezelschap. Een vrij lange jongeman met vuurrood haar, een meisje met haar nog witter dan dat van haar en nog veel meer apart uitziende mensen. Je moest blijkbaar een beetje gek, of misschien wel heel dapper, zijn, wilde je de woestijn oversteken. Ze voelde de magie van de woestijn tot in haar wezen doordringen. Huiverend nam ze een sigaret tussen haar vingers en zocht in haar tas naar haar aansteker.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Charlie
Level 1
Charlie

Aantal berichten : 64
Registratiedatum : 26-06-14
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   di jul 01, 2014 7:46 pm

Oh wauw ze hebben dezelfde krachtcombi c:
--
Charlie knikte, "Het wordt zeker iets wat het waard was om thuis te verlaten." zei ze half tegen zichzelf, daar moest ze eerlijk gezegd nog van overtuigd worden. "Hey! Jonkie?" hij waszeker ouder dan haar, daar was geen twijfel over mogelijk, maar ze vond jonkie een belledeging. "Daarbij ken ik alcohol, alleen eerder als ingredient voor medicijnen dan als drankje. Mijn moeder kon veel goede medicijnen maken maar haar bier was smerig. Natuurlijk weet ik niet of dat aan haar of het feit dat het bier was lag, dus graag! Bedankt voor het aanbod." ze vond het heel lief van nero dat hij zoeits aanbood, zo had ze iets meer een idee van wat ze daar zou moeten doen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Nero
Level 1
Nero

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 27-06-14

BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   wo jul 02, 2014 5:45 am

Nero keek met een rustige blik naar Charlie en grinnikte zachtjes. "Bier heeft wel een bepaalde smaak, maar de goede merken kunnen wel lekker zijn zo nu en dan. Niet te vaak," zei hij tegen haar. Meestal dronk hij sterkere dingen als hij eerlijk was. Een wisky of wodka, soms een mix met verschillende dingen door elkaar. "Komt goed. Iedereen moet een keer dronken worden, anders heb je niet geleefd," zei hij en rookte kalm. Natuurlijk voelde hij de druk van de magie die er in de woestijn heerste. Nu ze langzaam verder de woestijn in gingen, voelde hij een rare druk die hem ongemakkelijk maakte. Hij had daarom nicotine nodig om zichzelf iets kalmer te houden. Het kwam goed. Hier kwamen ze doorheen. De andere kant was niet onbereikbaar, hier was hij voor bestemd.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: De rand van de woestijn - openingstopic   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
De rand van de woestijn - openingstopic
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kyon :: Het RPG :: Het Dertiende Rijk-
Ga naar: