Kyon

Twaalf rijken die al honderden jaren vreedzaam samen leefden, onwetend van naderend onheil
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 RPG'en op een site

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Q
Admin
Q

Aantal berichten : 39
Registratiedatum : 19-06-14

BerichtOnderwerp: RPG'en op een site   do jun 19, 2014 11:08 am

Sommige mensen vinden het vreemd om op een site te RPG'en en deinzen dan al snel terug, met deze uitleg hoop ik deze mensen over de drempel heen te helpen. Niets beter voor een schrijver om een uitdaging aan te gaan, niet waar?

Hoe werkt het?

Stap 1: Je maakt een account aan met als gebruikersnaam de naam van je personage. Soms krijg je de melding dat de naam al in gebruik is, terwijl dat niet het geval is. Schrik niet, probeer het nogmaals maar dan met een punt (.) achter de naam, dan wilt het meestal wel lukken.

Stap 2: Je kunt je natuurlijk eerst voorstellen op het voorsteltopic of eerst je personage maken en je aanmeldformulier plaatsen op het daarvoor bestemde forumonderdeel. Dat is helemaal je eigen keuze, zodra je personage goed gekeurd is ben je vrij om deel te nemen aan het RPG.

Maar hoe gaat dat RPG'en op zo'n site dan in zijn werk? Dat is op elke site net iets anders, maar ik zal uitleggen hoe het op Kyon eraan toe gaat.

Stap 3: Je personage kan nu andere personages ontmoeten. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, om op algemene topics te reageren, om ergens random een plek aan te maken of te reageren of om een meettopic aan te maken of te reageren op een meettopic in het daarvoor bestemde forumonderdeel.

Verschillende plekken:
Op dit RPG draait het om plaatsen in de wereld van Kyon, deze plekken kun je zelf aanmaken of reageren op plekken en plaatsen die andere aangemaakt hebben. Als je bijvoorbeeld met iemand afspreekt om bij een meer te gaan meeten kun je opzoek gaan of er ergens een meer vrij is, als dit niet het geval is, of omdat je een ander soort meer wilt of op een andere plek kun je dat meer zelf ergens aanmaken volgens de manier die bij de "rpg-regels" beschreven staat.

Note: Een plek is vrij als er op dat topic al een aantal dagen niet gereageerd is, omdat het doodgelopen is, of omdat uit de berichten blijkt dat de meet op die plek afgelopen is. (Bijvoorbeeld dat een personage ervandoor gaat)

Je personage en de tijd:
Het tijdverloop van je personage is even iets waar je bij moet opletten. Op deze site kan je personage op verschillende plekken tegelijk zijn, simpelweg omdat het saai is als je maar met 1 iemand tegelijkertijd kan schrijven. Maar let op, er moet nog wel logica zijn in wat er in het leven van je personage gebeurt. Als het in topic X zijn been breekt kan hij in een meeting erna (ook al is het met een ander personage dan degene die het hem heeft aan gedaan) niet direct genezen zijn. Maar terwijl je personage zijn been breekt op topic X en je bent tegelijkertijd met je personage bezig op een ander topic zal daar niet spontaan een gebroken been ontstaan. Je moet gewoon zelf een beetje de chronologie in de gate houden.

Kort gezegd is dit gewoon uitgebreider dan een 1 topic RPG, je kunt op meerdere plekken tegelijk zijn, als je de chronologie maar in de gaten houdt met wat er in het leven van je personage gebeurt.

Ik hoop dat dit wat duidelijk maakt en anders kun je altijd mailen naar een moderator of je vraag in de spam zetten, want iedereen is welkom!
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://the-twelve.actieforum.com
 
RPG'en op een site
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kyon :: Informatie :: Regels-
Ga naar: