Kyon

Twaalf rijken die al honderden jaren vreedzaam samen leefden, onwetend van naderend onheil
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 De RPG regels

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Q
Admin
Q

Aantal berichten : 39
Registratiedatum : 19-06-14

BerichtOnderwerp: De RPG regels   do jun 19, 2014 10:48 am

Waarschijnlijk kennen de meesten mensen de regels van het RPGen wel, toch is het verstandig om het nog even door te lezen of natuurlijk als je helemaal nieuw bent in het RPGen.

Het is de bedoeling dat je in de onvoltooide verleden tijd schrijft:

De goede manier:
Joop pakte voorzichtig het zwaard van de grond. Hij bekeek het zorgvuldig, was dit echt het zwaard van de koning geweest?

De foute manier:
Joop *Komt aanlopen* *bukt* *pakt zwaard* *bekijkt hem* Was dit het zwaard van de koning?


Nog een foute manier: De ik-vorm

Ik pakte voorzichtig en zwaard op en bekeek hem, was dit een koningszwaard?


Je hebt je eigen personage dus speel alleen met je EIGEN personage:

Goede manier

Henk trok de fles uit Joops hand en gooide die in de gootsteen. "Genoeg we gaan," hij keek Joop strak aan, benieuwd hoe hij zou reageren.

Foute manier
Henk pakte de fles Sake van Joop af en gooide die de gootsteen in "Genoeg, we gaan!" Hij liep samen met Joop die niet eens tegenstribbelde naar de uitgangGeen powerplay, dat houd in dat je je personage niet onsterfelijk en geweldig maakt. Je personage is een mens geen mythische superheld.

Goede manier:
Joop sprong opzij voor de ijspegels die op hem afgevuurd werden, een van de ijspegels scheerde langs zijn arm en liet een spoort van bloed achter. Zijn gezicht vertrok van de pijn. Snel herstelde hij zich en keek vals naar Henk "Dacht je echt dat je sterker was dan mij?" mompelde Joop vastberaden. Hij schoot een stuk of 20 kleine, maar vlijmscherpe ijspegels op Henk af en keek verwachtingsvol naar Henk, benieuwd of hij ze kon ontwijken.

Foute manier:
Joop hield de ijspegels met 1 draai van zijn hand tegen en grijnste vals. Hij was veel sterker dan die zwakke Henk. "Wat dacht je te kunnen doen" zei hij spottend en schoot het dubbele van ijspegels terug en grijnsde door Henk's van pijn vertrokken gezicht toen de ijspegels zich in Henk zijn boorden.Schrijf duidelijk en gebruik leestekens en hoofdletters. Het is vreselijk irritant voor andere lezers om geen leestekens en hoofdletters te gebruiken. Of hoofdletters op verkeerde plekkend (Dus geen: BrEezEr TaAl)


Schrijf minstens 3 regels in je postvak voor je het bericht post. Als het korter is zal er weinig gevoel in gelegt zijn en zo krijg je sneller veel berichten. Zo is het niet de bedoeling, als ik je erop betrap meermalen korte berichten te posten zal je een waarschuwing krijgen. Let ook op: als je beeldscherm minder breed is, 3 regels zijn ongeveer 375 Tekens. Posten van een A4'tje lang mogen, maar zeker niet verplicht, dat is helemaal schrijfstijl afhankelijk.

Als je een nieuwe plek of omgeving wilt maken, beschrijf dan duidelijk hoe de omgeving eruitziet en hoeveel personen er mogen komen.

Voorbeeld:

De achtertuin van Joop
Een vervallen tuin vol met lege flessen drank en andere zooi. Joop komt hier niet vaak, alleen om zijn afval te loodsen. Er zijn vaak straatkinderen te vinden, omdat ze daar gratis mogen slapen en ze de zooi mogen gebruiken om te verkopen.

Personen: (zoveel personen mogen er maximaal tegelijk te zijn)
Regels: (hoeveel regels moeten er minstens in je postvak staan en mag er wel of niet gevochten worden?)
Rang: (welke rang heeft de persoon minstens nodig om hier te komen)

Je mag ook persoonlijke stukjes schrijven, dus stukjes tussen 2 personen. Laat dan duidelijk zien dat het persoonlijk is. Dan zullen andere je niet storen.
Ook mag je topics aanmaken over een bepaalde gebeurtenis op een bepaalde plek.

Voorbeeld:
Het gevecht in Joops achtertuin
Joop had henk uitgedaagt voor een gevecht, hij wilde zijn kracht goed leren gebruiken. En wat was daar niet beter geschikt voor dan een gevecht. Na lang brainstormen hebben ze besloten om het gevecht in Joops vervallen achtertuin te houden.

Personen: vrij, maar denk eraan dat de achtertuin een beperkte ruimte heeft
Regels: je mag komen kijken maar bemoei je niet met het gevecht en ga zelf ook niet meevechten.
Rang: vrij

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://the-twelve.actieforum.com
 
De RPG regels
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kyon :: Informatie :: Regels-
Ga naar: