Kyon

Twaalf rijken die al honderden jaren vreedzaam samen leefden, onwetend van naderend onheil
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Douglas.
Level 2
Douglas.

Aantal berichten : 134
Registratiedatum : 26-06-14

BerichtOnderwerp: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   wo jul 02, 2014 5:21 am

Tussen het Rijk van de Vissen en het Rijk van de Boogschutter is een brug gespannen, waar is anders die zwarte streep voor die de twee Rijken op Eveline's, en nu Kims, kaart verbindt sinds de start van Kyon 1? Aangezien niemand die brug eigenlijk nog gebruikt, is ze redelijk in verval geraakt. Waarschijnlijk is het volledige houten middenstuk weggeslagen, want er zijn nooit schippers die klagen over het wachten voor de brug, die te laag was voor de hoge masten. Daar waar de brug het land raakt, is hij uit steen gehouwen. Op deze oever, aan het vasteland, is hij gehouwen uit graniet. De zwarte stenen zijn absoluut niet kapot te krijgen en ook weer en wind hebben er nauwelijks vat op gehad. De beelden van centauren die hun pijl en boog op de hemel richten zijn nog helemaal intact, net als de lantaarns die aan weerskanten uit de reling steken. Daar zit zelfs nog olie in en als je ze aansteekt krijgt de vlam de vorm van het symbool voor vuur. Aan het eind van de brug, dus aan de landzijde, is een groot verkeersplein, overwoekerd door onkruid. In het midden staat een groot beeld, of eigenlijk een paar. Opnieuw een pijlschietende centaur, maar ook een jonge kaartlezer. Ook een groot beeld uit groene steen van Moeder Aarde. De wegen vanaf dit plein lopen in alle richtingen, richting de grote steden van het vasteland. Maar in de buurt woont helemaal niemand. Het midden van de brug was van hout, maar blijkbaar was de oude beschaving niet belangrijk genoeg om de brug intact te houden.
Onder de brug licht een grote zandvlakte. De brug zelf steekt ongeveer vijf kilometer de zee in, voordat je niet meer verder kunt. De zandvlakte, of eigenlijk het strand, komt bij vloed helemaal onderwater te staan.

Regels: Je mag proberen de brug te slopen, maar alleen vuurmeesters met verstand van vulkanisme zullen slagen.
Personen: Onbeperkt.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Douglas.
Level 2
Douglas.

Aantal berichten : 134
Registratiedatum : 26-06-14

BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   wo jul 02, 2014 11:57 am

Gisteren was Douglas aan de andere kant van de zee, het Rijk van de Vissen, bij het restant van de brug dat daar nog stond. Hij was nieuwsgierig geworden naar waar de brug heen leidde en hij had hem gevolgd. Maar na ongeveer twee kilometer hield de brug op. Douglas was door blijven zwemmen, ervan overtuigd dat aan de andere kant de brug verder zou gaan. Onder water waren ook de restanten nog te zien van de houten pijlers die hier hadden gestaan om het middenstuk te ondersteunen. Hij bedacht zich dat de bouw veel werk gekost moest hebben. Halverwege de middag was hij aangekomen bij de andere kant van de brug. Hij was naar de oppervlakte gezwommen en zag dat het zeker nog vijf kilometer was naar de kust. Hij volgde de pijlers tot het te ondiep werd om te zwemmen en hij kroop aan land. Omdat hij gister had geleerd dat naakte mensen niet welkom waren bij anderen, haalde hij zijn altijd-droge-tas van zijn rug en haalde er een korte, losse zwembroek uit. Deze trok hij aan en hij keek naar de zandvlakte voor zich. Ook van deze brug wilde hij zien hoe ze begon en aangezien ze hier van zwarte steen gemaakt was, verwachtte hij dat ze er ook echt anders uit zou zien dan op het Eiland van de Vissen. Dus begon hij aan de tocht richting het punt waar de brug het land echt raakte, zonder te weten dat een uur later hij het stuk zou kunnen zwemmen, vanwege de vloed.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rhine
Level 1
Rhine

Aantal berichten : 32
Registratiedatum : 05-07-14

BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   za jul 05, 2014 6:08 am

Rhine zat lichtelijk uitgeput op het strand onder de brug. Ze had de afstand al vaker gezwommen, maar het werd er niet minder vermoeiend op. Het Rijk van de Boogschutter was het enige rijk, buiten haar eigen, waar ze tot dusver in haar leven was geweest. En dan nog niet verder dan een kilometer landinwaarts. Ze had het niet zo met nieuwe plekken. Hier was ze alleen gekomen omdat Spera het nodig vond dat ze langere afstanden ging zwemmen, om haar uithoudingsvermogen te verbeteren.
"Kom op luie donder, oefenen," gromde Spera vanuit het water. Natuurlijk was haar draak er nu weer bij, de twee werden maar weinig zonder elkaar gezien. Zuchtend stond Rhine op en maakte zich klaar om wat waterballen te gaan gooien. Ze had er weinig zin in, magie lag haar nog steeds niet, maar Spera hamerde erop dat het belangrijk was.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Douglas.
Level 2
Douglas.

Aantal berichten : 134
Registratiedatum : 26-06-14

BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   za jul 05, 2014 6:25 am

Het eiland ligt best ver uit de kust, zeker honderd kilometer. Wink Douglas is een apart geval.

Iets verderop in de branding zag Douglas een meisje en een draak. Ze gooide waterbollen. Hij kende weinig andere watermeesters en nieuwsgierig liep hij er naar toe. Gelukkig maar dat hij meteen zijn zwembroek aan had getrokken toen hij de zee uit kwam, want hij kende de reacties van mensen als hij zonder kleren voor hen verscheen maar al te goed en het irriteerde hem enigszins. Even bleef hij staan en keek hij. Hij oefende eigenlijk nooit met zijn kracht, al gebruikte hij hem eigenlijk constant. Hij spreidde zijn geest uit en vond het bewustzijn van het meisje en haar draak. Ze waren aan het trainen. Hij wist niet wat trainen was, dus nieuwsgierig ging hij dichterbij. "Goedemiddag," zei hij beleefd. Spraken ze op het vasteland eigenlijk dezelfde taal als op het Eiland van de Vissen? Anders dan moest hij weer een taal gaan leren, en hij kende er al veel te veel.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rhine
Level 1
Rhine

Aantal berichten : 32
Registratiedatum : 05-07-14

BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   za jul 05, 2014 6:42 am

Ja, zoiets had ik al ingeschat, maar Rhine's passie is dan ook zwemmen. 't Kind ligt het grootste deel van de dag in het water. c:

Zo geconcentreerd als Rhine was, had ze niet gemerkt dat er iemand op haar af was gekomen. Geschrokken liet ze de bol vallen, die zich weer mengde met de rest van het water. "Eh hoi," antwoordde ze. Snel liet ze haar ogen over de jongen glijden. Ze zag hoe gespierd hij was en gezien hij een zwembroek droeg, gokte ze dat hij ook regelmatig zwom. Verder zou ze niet weten wat voor type het was, ze was nooit goed geweest met het inschatten van mensen hun persoonlijkheden.
Moest ze nu nog iets zeggen? Ze sprak niet veel mensen buiten haar ouders om en als dat wel het geval was, stelde de ander alle vragen en gaf zij een zo kort mogelijk antwoord. Ze besloot maar gewoon haar mond te houden.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Douglas.
Level 2
Douglas.

Aantal berichten : 134
Registratiedatum : 26-06-14

BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   za jul 05, 2014 10:32 pm

Douglas keek vooral naar de draak. Hij had eigenlijk nog nooit echt andere draken gezien. "Als jij een draak hebt, heb jij dan ook magie?" vroeg hij maar gewoon, recht voor z'n raap. Swift had hem verteld waarom hij een drakenei had gevonden, omdat hij watermagie bezat. Maar hij wist niet of dat ook voor anderen gold. Had iedereen met magie een draak? Daar zou hij nog wel achter komen, maar dan moest hij eerst mensen met magie ontmoeten. Misschien had hij niet zelf achter de lichtbol aan moeten zwemmen, maar op de rug van Swift. De grote walvisdraak zou ervoor gezorgd hebben dat ze niet te laat op die open plek aan waren gekomen. Maar Douglas zwom nou eenmaal liever zelf. Vliegen was absoluut niet zijn ding. Hij kon in twee uur van het Eiland van de Vissen naar het Vasteland zwemmen, dus waarom zou hij vliegen. Oké, dan zou het maar een halfuur kosten, maar toch. Zwemmen was beter. Onderweg kon je dan praten met de verschillende scholen vissen die soms mee zwommen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rhine
Level 1
Rhine

Aantal berichten : 32
Registratiedatum : 05-07-14

BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   zo jul 06, 2014 1:29 am

Met haar ogen naar de grond gericht knikte Rhine. Ze was absoluut geen mensenmens. Ter illustratie en als bewijs dat ze krachten bezat, liet ze een bal uit het water komen. Het ging wat moeizaam, met de jongen in de buurt kon ze zich niet volledig concentreren en het lag haar nog steeds niet. Waarom had haar broer niet gewoon die krachten gekregen, waren ze nu misschien nog bij elkaar ook. Even later liet ze de bol weer in het water vallen, er ontstonden wat kleine krinkeltjes die het licht alle kanten op weerkaatsten.
Rhine wilde weg, ze was nooit op haar gemak bij anderen. Als ze de lichtbol gewoon had gevolgd, was dit niet gebeurd. Dan was ze ergens anders, al waren daar misschien nog meer mensen. En dan was ze in een nieuw rijk, op een totaal onbekende plek en dat wilde ze ook niet, daarom was ze in eerste instantie er ook niet achteraan gegaan.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Douglas.
Level 2
Douglas.

Aantal berichten : 134
Registratiedatum : 26-06-14

BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   zo jul 06, 2014 8:15 am

"Hé, dat kan ik ook," zei Douglas glimlachend en hij haalde ook een bol water omhoog door zijn hand te heffen, ongeveer met evenveel moeite als het meisje. "Ik ben trouwens Douglas," stelde hij zichzelf voor en, omdat Aia hem dat had geleerd, stak hij zijn hand uit. Eigenlijk vond hij handen schudden nog steeds iets vreemds, maar als het hoorde, dan hoorde het, dus deed hij het. De normen en waarden waren nog erg belangrijk voor Douglas, omdat hij niet wist hoe het anders kon. Straks was het beledigend om je hand niet uit te steken bij het voorstellen, dus deed hij het. Dan wist hij zeker dat hij het goed deed. Hij keek nog een keer naar de draak die iets verderop zat. Het was absoluut een andere soort dan Swift, want deze was zeker geen walvis. Hoeveel verschillende soorten zouden er zijn? Of waren het eigenlijk geen soorten? Waar kwamen draken eigenlijk vandaan?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rhine
Level 1
Rhine

Aantal berichten : 32
Registratiedatum : 05-07-14

BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   zo jul 06, 2014 8:53 am

De mondhoeken van Rhine vormden een klein glimlachje, ze had nog niet eerder iemand gezien met dezelfde krachten. Niet dat dat nou zo gek was, ze kwam meestal niet buiten haar dorp. Behalve om te zwemmen natuurlijk.
Voorzichtig schudde ze zijn hand. "Rhine, aangenaam." Normaal was ze niet zo beleefd, zeker niet tegenover een leeftijdsgenoot, maar ze was bang dat hij gekwetst zou zijn als ze het niet deed. Altijd hield ze rekening met hoe een ander over haar zou denken als ze iets deed of juist niet deed. "Dit is trouwens Spera," voegde ze toe, toen ze Douglas naar haar beste vriend zag kijken. Spera keek goedkeurend naar haar, trots op zijn vriendinnetje dat ze een keer wat uit haarzelf zei. Al was het niet veel, het was iets. Een goed begin.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Douglas.
Level 2
Douglas.

Aantal berichten : 134
Registratiedatum : 26-06-14

BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   zo jul 06, 2014 8:59 am

Douglas knikte beleefd een groet naar de draak. Hij verwachtte nu wel dat iedereen met krachten een draak zou hebben, maar na één ontmoeting kon hij dat natuurlijk niet weten. "Heb jij ook nog een andere kracht?" vroeg hij nieuwsgierig. "Ik kan gedachten lezen en dingen bewegen met mijn geest." Hij wist niet dat iedereen twee krachten had. Hij had echt die lichtbol moeten volgen, dan had hij veel meer geweten. Maar ja, dan had Q maar niet moeten besluiten om te starten op de dagen dat Douglas' schrijver niet aanwezig kon zijn. Dat was niet zo'n slimme zet geweest van de lichtbol. Douglas keek weer naar Rhine. "Weet je wat ik ook kan?" vroeg hij opgewonden en hij liet zijn tas vallen. Daarop stuurde hij een klein bolletje water naar zijn ene hand en de ander legde hij erbovenop. Toen hij zijn handen openvouwde, lag er een klein visje van water, maar dat viel uit elkaar toen Douglas met een vrolijk gezicht naar Rhine keek om te laten zien hoe trots hij hier op was.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rhine
Level 1
Rhine

Aantal berichten : 32
Registratiedatum : 05-07-14

BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   zo jul 06, 2014 9:19 am

Rhine slikte, gedachten lezen? Ze hield haar gedachten toch liever voor zichzelf. Dan maar oppassen met haar gedachten rondom hem, al verwachtte ze niet dat ze hem nog vaker zou zien. Dat gebeurde meestal.
"Ik weet het niet zeker. Ik heb weleens per ongeluk water in ijs laten veranderen, krijg het alleen niet echt onder controle. En ik weet niet of het gewoon iets is voor mensen met waterkrachten." Rhine wist pas twee jaar wat ze kon en echt een talent was ze niet. Er was ook nooit iemand geweest die haar kon helpen. "Wow," zei ze zachtjes. Verwonderd keek ze naar het visje tot het uiteen spatte. Zelf kon ze hooguit een waterbol een eindje weggooien en wat spelen met stralen. Het lukte haar ook zo nu en dan de waterstralen te gebruiken om sneller vooruit te komen in het water, maar dat mislukte nog regelmatig. Met een snelle blik op het gezicht van Douglas zag ze hoe blij hij was met zijn prestatie. Schattig.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Douglas.
Level 2
Douglas.

Aantal berichten : 134
Registratiedatum : 26-06-14

BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   zo jul 06, 2014 9:37 am

"Hmm, ik kan niets met ijs," zei Douglas. "Maar ik heb het ook nooit geprobeerd. Het is zo moeilijk zwemmen in bevroren water." Hij bedacht zich iets. "Ik kan onderwater ook een bol om mijn hoofd maken, waardoor ik heel lang onderwater kan blijven. En golfjes maken." Hij bewoog zijn arm op en neer en de zee golfde meer dan ze normaal deed. Douglas kon trouwens wel heel lang onderwater blijven. Als hij goed met zijn zuurstof omging, kon hij zich een hele dag onder het oppervlak bevinden. Hij glimlachte. "Nu ik het heb over onderwater zwemmen, ik moet zeggen dat ik daar erg naar terug verlang. Maar niet voor ik het begin van de brug heb gezien. Wil je misschien mee?" Hij keek haar vragen aan en gebaarde naar het punt waar de brug beneden bij het land aankwam. Hij merkte nu dat de zee steeds verder naar hen toe kwam. Opgevoed door walvissen was hij niet onbekend met het getij. Hij vroeg zich af hoe ver het water zou komen. Misschien wel helemaal tot het eind van de brug, waar het land omhoog ging. Dat zou wel verklaren waarom de brug zich niet hier al bij de grond voegde. Tot nu toe had het Douglas een verspilling van steen geleken. Maar er zat dus een bedoeling achter. "Weet je, de kant van de brug op het Eiland van de Vissen ziet er echt mooi uit, die is helemaal wit," vertelde hij Rhine, terwijl hij een paar stappen richting de zwarte brug zette. Hij zag meteen dat deze uit andere stenen was gehouwen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rhine
Level 1
Rhine

Aantal berichten : 32
Registratiedatum : 05-07-14

BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   zo jul 06, 2014 10:05 am

Vol bewondering keek ze hem aan, al keek ze snel genoeg weer weg. "Hoe doe je dat allemaal? Ik kan maar net een bol water maken die niet na twee seconde al uit elkaar spat." Niet dat ze het heel erg vond, ze had die krachten niet nodig. Ze was liever normaal. Al klonk die luchtbol wel heel gaaf. En handig. Dan zou ze eens echt de zeebodem kunnen onderzoeken. Nu kon ze maar ongeveer negen minuten onderwater blijven, maar dat was niets bijzonders in haar rijk. Rhine dacht na over zijn vraag. Ze voelde zich niet heel vervelend bij de jongeman, misschien was het goed om mee te gaan, de veilige haven verlaten. "Ja is goed, ik heb alle tijd van de wereld," antwoordde ze, maar toch niet helemaal zeker van haar besluit. Ze volgde Douglas en Spera liep met zware stappen achter hen aan. Als hij stil stond was hij ontzettend sierlijk, maar zodra hij bewoog, merkte je hoe lomp hij was. "Ik weet het, ik woon er niet zo heel ver vandaan." Ze glimlachte, blij als ze was dat ze uit het Rijk van de Vissen kwam, omgeven door water.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Douglas.
Level 2
Douglas.

Aantal berichten : 134
Registratiedatum : 26-06-14

BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   zo jul 06, 2014 10:35 pm

"Oh, dus jij komt ook van het Eiland van de Vissen?" vroeg Douglas, terwijl ze samen opliepen. "Ik stond gisteren echt versteld van de bouwkunst. Zoiets had ik nog nooit gezien. Maar deze zwarte brug ziet er ook heel mooi uit." Ze kwamen langs de volgende pijler en Douglas keek omhoog. Er straalde ook iets dreigends van deze brug af en hij verwachtte dat het bouwwerk hier tot het einde der tijden zou blijven staan. Misschien zouden de twee delen wel weer ooit met elkaar verenigd worden, maar dat zou een hels karwei worden. Daar moest magie aan te pas komen en Douglas wist ook bijna zeker dat de Opperwalvis dat tegen zou houden, aangezien de bouwwerken van mensen in zee enkel voordeel hadden voor de soortgenoten van de Grote Meeuw. "Weet jij of iedereen van het Eiland van de Vissen de kracht water heeft?" vroeg Douglas, eigenlijk meer aan zichzelf dan aan Rhine. Hij was daar wel benieuwd naar. Zou het? Eigenlijk was het best logisch. Of werkte de magie niet op die manier?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rhine
Level 1
Rhine

Aantal berichten : 32
Registratiedatum : 05-07-14

BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   ma jul 07, 2014 6:03 am

"Jup." Het zand schuurde tussen haar tenen. Iedere keer gaf het weer een prettig gevoel. Op het strand en in de zee was ze altijd op haar gemak. Rhine knikte. Het was zonde dat ze de brug nooit in volle glorie had kunnen zien, het bouwwerk was al in verval geraakt voordat ze hem had kunnen bewandelen. Dat zou pas weer kunnen als hij herbouwd zou worden. En dat kon jaren duren, misschien zelfs zolang dat ze het einde van de bouw niet meer mee kon maken.
Rhine schudde haar hoofd. "Helaas niet." Was dat maar het geval geweest, dan was haar broer nog bij haar. Hij had haar kunnen helpen haar kracht te beheersen. Mart pikte dingen altijd veel sneller op. Door zijn vertrek had ze zich een tijd lang verloren gevoeld. Natuurlijk was Spera er, hij gaf haar hoop, maar niemand kon haar broer zomaar vervangen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Douglas.
Level 2
Douglas.

Aantal berichten : 134
Registratiedatum : 26-06-14

BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   ma jul 07, 2014 6:18 am

Douglas wist even niet meer wat te zeggen, tot ze vijf pijlers verder waren. "Heb jij die lichtbol gezien?" vroeg hij nieuwsgierig. "Die iedereen waarschuwde voor gevaar. Hij vertelde mij er iets over, maar ik weet niet wat hij wilde. Heeft hij hulp nodig, of is het de bedoeling dat ik de zee in duik en vlucht voor alles wat op het Vaste Land gaat gebeuren? Gaat het eigenlijk wel gebeuren?" Hij keek naar Rhine terwijl hij nog steeds verder liep. De lichtbol had hem alleen maar gewaarschuwd voor gevaar, zonder in detail te treden. Nu kwam dat ook gedeeltelijk omdat hij zelf achter hem aan was gezwommen en zich niet liet vliegen door Swift. Zwemmen bleef nog steeds beter en hij durfde zich nog in het Domein van de Grote Meeuw en zijn soortgenoten te begeven. Hij keek even omhoog. Nu was er geen meeuw te zien. Nu was hij opgevoed door walvissen, die niets hadden te vrezen van meeuwen, maar de vele verhalen die hij had gehoord, waren genoeg om hem de kriebels te geven als het aankwam op meeuwen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Het Rijk van de Boogschutter - Het begin/eind van de brug
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kyon :: Het RPG :: Het rijk van de Leeuw, Ram en Boogschutter-
Ga naar: